Bajai halászlé
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1.5 kg ponty
- kb. 20 dkg vöröshagyma
- 6-7 dkg sárközi jófajta paprika
- só
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 cseresznyepaprika (kihagyható)
- bajai halászlétészta
Elkészítés
A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük, egy késpengével lepattintjuk a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet!). A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon egy nagy edényben megfonnyasztjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd 3-3,5 liter vizet öntjük az edénybe, beletesszük a halat. Sózzuk, beledobjuk a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forraljuk. Főtt halászlétésztával tálaljuk. Utána túrós csuszát kínálunk sok szalonnapörccel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.